Hosting

Bij Laenen I.T. kan u terecht voor allerlei hostings. Enkele bekende hosting voorbeelden zijn:

Dedicated server

Een Dedicated server is een fysieke server die volledig aan uw bedrijf is toegewezen en dus niet gedeeld wordt met andere bedrijven. Deze server staat in een datacenter en vervangt uw lokale server. In dit datacenter wordt er gezorgd voor:

  • Onderhoud van de server
  • Hardware van de server
  • Licenties van de server
  • Upgrade van de server
  • Back-up van de server
  • Voorzieningen voor de serverkamer: airco, risico diefstal, risico brand, aparte ruimte, …

De Dedicated server die u huurt, bevindt zich in ons datacenter te Roubaix in Frankrijk. U of uw IT-manager heeft volledige toegang tot deze server. Hij kan volledig op maat van uw bedrijf ingericht worden. Alle toepassingen die nu in uw netwerk zitten, draaien perfect via deze hosted server.

U kan kiezen tussen een Linux en een Windows hosted server. Een Linux hosted server heeft het voordeel dat hij vrij is van licenties. Een Windows hosted server kan ook perfect hosted afgenomen worden. Hiervoor heeft u wel licenties (aantal gebruikers) nodig. Deze worden apart door ons in kaart gebracht.

Zorg ervoor dat u niet meer afhankelijk bent van lokale servers/data en geniet van de talrijke voordelen!

Het is eveneens mogelijk om uw bestaande server te verhuizen naar ons datacenter. In dit geval moet u opteren voor de dienst Co-location.

Co-location

Bij co-location wordt uw eigen server in een datacenter van een provider geplaatst. Hierdoor kan u profiteren van hoge snelheden en lage prijzen voor dataverkeer.

Co-location biedt ook andere voordelen die anders heel duur zijn zoals moderne koeltechnieken, noodstroomvoorziening en beveiliging.

Web hosting

Webhosting is een dienst die zorgt voor webruimte waarop u informatie, afbeeldingen of andere inhoud die toegankelijk is via uw website kan opslaan.

Deze inhoud staat op betrouwbare servers zodat deze belangrijke informatie niet verloren kan gaan. Wij kunnen zorgen voor:

  • aankoop domeinnaam
  • linux hosting of windows hosting

Microsoft Office 365

Office 365 zorgt voor een aantal eenvoudig te gebruiken webtoepassingen waarmee u vrijwel overal en vanaf elk apparaat toegang hebt tot uw e-mail, documenten, contactpersonen en agenda’s. Dankzij deze dienst kan u overal werken, eenvoudig samenwerken, professionele websites ontwerpen en nog veel meer.

De vertrouwde Office-desktoptoepassingen worden gecombineerd met een set webtoepassingen die eenvoudig zijn te gebruiken, die werken met uw bestaande hardware en die worden gekenmerkt door de strikte beveiliging, betrouwbaarheid en controle die nodig zijn om een bedrijf te runnen.

Als erkend Microsoft Cloud Partner kan Laenen I.T. u perfect bijstaan voor alle abonnementen van Microsoft Office 365.